Podologie

Podologie letterlijk vertaalt voetkunde.
Hierbij staat de voet dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houdings- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen en rug.
De therapie bestaat o.a. het adviseren, het voorkomen en bestrijden van klachten d.m.v. het toepassen van corrigerende en/of beschermende technieken zoals ortheses (siliconen hulpmiddelen) en therapiezolen.
De registerpodoloog herkent en behandelt voetklachten. Maar ook klachten hogerop gelegen in het lichaam zoals knieën, heup, rug en zelfs de nek kunnen worden behandelt en worden voorkomen door de registerpodoloog. Patiënten met voet- en houdingsklachten van zowel algemene aard, als in relatie met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathie behoren tot de doelgroep van deze voetspecialisten. Zij werken nauw samen met andere disciplines in de zorg. Hierdoor wordt de cliënt centraal gesteld.
Pijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kunnen u beperken in uw dagelijks leven. Deze klachten kunnen ontstaan door een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerd looppatroon. We doen onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Eerst nemen we een anamnese af, vervolgens een onderzoek. De uitkomsten hiervan worden met u besproken met het behandeltraject wat we gaan volgen. Deze mogelijke klachten kunnen we vaak behandelen door middel van steunzolen, orthese en het aanleggen van viltverbanden. Ook geven we u advies over schoeisel, belastbaarheid en voetverzorging. Hiervoor werken we nauw samen met een pedicure, huisarts of medisch specialist.

U kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van huisarts of medisch specialist een afspraak met mij maken via 06-83 98 22 98

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018