Behandelingen

Het podologisch onderzoek begint met een anamnese (vraaggesprek). Uit dit vraaggesprek kan de podoloog (achter) halen onder welke omstandigheden u bepaalde klachten heeft. Omdat de klachten meestal niet beperkt blijven tot pijn in de voet wordt er tijdens het onderzoek ook gekeken naar de stand van de voeten, knieën, heupen, rug en die van het gehele lichaam. Dit omdat de voeten het fundament zijn voor ons gehele lichaam. Een scheefstand in de voet geeft vaak ook problemen hogerop in de keten.
Het onderzoek vindt plaat op blote voeten. Indien gewenst voor het onderzoek wordt u verzocht om ook de bovenkleding uit te doen.
Er worden voetafdrukken gemaakt, dit kan zowel dynamisch als statisch gebeuren. Er wordt een scan van uw voeten gemaakt en de stand en de drukpunten worden gemeten. Het looppatroon wordt bekeken naar aanleiding van een gangbeeldanalyse. Aan de hand van de resultaten die hier uit voortvloeien wordt het behandelplan samengesteld.
Hoe de podoloog de patiënt gaat behandelen hangt geheel af van de ernst van de klachten en de ernst van de standsafwijking en de daarbij behorende klachten. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw voetklacht(en) te behandelen:
• Persoonlijk schoenadvies
• Op maat gemaakte therapiezolen
• Siliconen orthese – corrigeren en beschermen van de tenen
• Drukvrij leggen door middel van vilttechniek
• Rekoefeningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018